betasound
2009.05.02
|
|
0 0
9535
|
Úgy látszik megjavult az XK-1-em. Egy pár hozzászólással lejjebb kértem segítséget, de a probléma –egyenlőre– már nem jelentkezik. Szóval vásároltam egy vadiúj alaplapi lítium elemet, és arra gondoltam, hamár úgy is szét kell szednem, akkor kiveszem az egész panelt, és átnézem, hátha valami látható feltűnő forrasztási probléma van rajta, mondjuk épp az elemtartónál. Kivettem… elszörnyedtem!!! Jó-jó profit meg minden, de kedves Japán QM-es szakemberek! Nem lehetne esetleg azt a beültető-beforrasztó automatát rendesen beállíttatni azokkal a szegény kínai munkásokkal? Nem hogy géppel, de ha nálunk a suliban valaki kézzel ilyeneket forrasztott volna, lehet hogy nem úszta volna meg egy ejnye-bejnyével. Szóval nekiültem, és nagyító alatt helyrehoztam egy-két dolgot, valamint eltávolítottam egy két óngolyócsát, lehelletnyi ónszálat, amiknek nem igazán kellene rajta lenni egy panelen. (Mondjuk egy zsebrádiónál nem akkora gond, legfeljebb az ember diszkréten odakocoktatja az asztalhoz, megemlítve hogy „Mérecsegezasz@r” de egy nem is olyan kevésbe kerülő hanxernél… Vagy ha már rajta van, nem kellett volna addig ráragasztani a QM-esnek a zöld O.K. matricát, míg le nem szedik róla.) Amúgy ha lenne rá érdeklődés, tervezek egy saját tapasztalati ismertetőt írni nektek az XK-1 ről, az M3 –om tükrében. Sőt, ez a hiba is rávilágított egy két érdekes funkcióra, amit ugyan ír a gépkönyv, de hasznosságára csak most jöttem rá.
További jó Hammondozást! Betasound |
|