2 Éves szuka Német Vizslám másodszorra tüzel, az első tüzelésnél minden jól ment.
De most meggyűlt a baja a 9 éves kan Német Juhászommal.
Kicsi kora óta együtt vannak, nem egy udvaron, de együtt viszem őket sétálni + még a 13 éves nőstény Erdélyi Kopómat.
Nagyon jól összeszoktak, ami fontos is, mert vadászni is járok velük, és időbe telt, míg eldöntötték, hogy ki legyen a vezér. Mivel a Német Vizsla a legfiatalabb, neki a legjobb a szaglása és a látása és általában ő látja meg leghamarabb a vadat, ezért úgy szoktattam meg őket, hogy ha meglátja és fut, akkor a másik kettő követi.
Amióta elkezdőtött a tüzelés, minden nagyon megváltozott, a kan csak rá figyel, míg a szukát nem nagyon érdekli. Akármerre megy a szuka, a kan mindig rámászik, ezért párszor meg is fenyegettem, mivel egyelőre még nem akarok kölyköket, és ha akarnék is, akkor sem a Német Juhász lenne az apa. Ivartalanítani nem akarok.
Ha a kan rámegy, a szuka harapdálja és próbál szabadulni, erre odamegy a másik nőstény is (amelyik mostmár nem tüzel) és kialakul egy nagy verekedés.
A tüzelő szuka már nagyon fél a kantól, nem mer elmozdulni mellőlem, egyszer egy nyúl után szaladt és a kan egyből ki akarta használni az alkalmat, ha én ott vagyok mellette, akkor nem meri. Már 2 hete, hogy tüzel, nem tudom már mikor lesz vége, de az egész tüzelés alatt mind a 3 kutyámmal sokat romlott a kapcsolatom.
Csak egyet tehetek, hogy a kant otthon hagyom, amig a szuka tüzel.