pint Creative Commons License 2009.04.26 0 0 525
"Amit én tudok róla, az az, hogy a víz képes bizonyos infokat átvenni, tárolni"

csakhogy ez sincs alátámasztva. a víz emlékezete régi téma, soha senki nem tudott kimutatni semmi ilyesmit.

"Miért olyan nagyon nehéz ezt elhinni"

nem nehéz az, nagyon is könnyű. csak van, akinek a hit nem elég, hanem szeretne valami alátámasztást látni.

"Ha valaki meg utal valami bizonyítékfélére, azt sokan ledegradálják, mondván nem elég tudományos. "

ennek egy oka van: nem elég tudományos. az nem fog menni, hogy minden héten előáll valaki egy rossz vizsgálattal, mondván hogy sok kicsi sokra megy. elég egyet mutatni, ami valóban a szakmai elvásároknak megfelel.

"Számomra pedig igenis az a meggyőző és nem placebo értékű, hogy pici babákon és állatokon is használják sikeresen."

nem használják. már amennyiben a sikeres használaton azt értjük, hogy valóban el is mulaszt valami bajt, és nem csak azt, hogy a résztvevők elégedettek voltak.

"Persze nem kell elhinni, csak azért mert mondják, igaz? Meg azt sem, hogy voltak a holdon, hogy az emberek"

nem bizony, csak mert mondják, azt sem kell elhinni. meg kell győződni.

"Írta valaki, hogy nem is használt, csak a gazdi csapta be önmagát, mikor úgy Ítélte meg, hogy az állat jobban lett. Hát, ez gyengus ellenérv:("

azért gyenge, mert neked nem tetszik? bajban is lennénk, ha te döntenéd el, hogy mi igaz, és mi nem.

"Én sajnálom az ilyen embereket, hogy semmiben sem tudnak hinni"

én sajnálom azokat, akik nem tudják az eszüket használni, és így felismerni ha átverik őket.

"és mindenben csak a rosszat, az átverést és a negatívumokat feltételezik."

hányszor kell elmondani, hogy a tudomány nem feltételez semmit? meg kell mérni, és kiderül. megmérték, és kiderült.

"Igenis lehetnek a világon olyan dolgok, amik anélkül hatnak, hogy tudnánk a pontos miértjét."

a miértről nem is érdemes beszélni, mivel a jelenség létezését nem sikerült kimutatni. a nem működő dologok esetében nem firtatja a működési mechanizmust senki.

"Én annak is örülök, ha azt hallom valaki a forrásvíztől gyógyult meg, a lénye a cél, nem?"

mi a cél? hogy tévedésben tartsunk embereket? egy ember meggyógyult miközben forrásvizet ivott, összefüggés nincs. másik száz ember pedig nem gyógyul meg, mert forrásvizet iszik ahelyett, hogy rendes gyógymódot keresne. csak azokról nem hallasz.

"és teljesen hitelesnek érzékeltem."

többezer éven át "teljesen hitelesnek érzékelték", hogy a nehezebb testek gyorsabban esnek. aztán megmérték, és kiderült, hogy nem. megérzésekkel nem megyünk semmire.
Előzmény: kisidi (521)