Hi!
Nos ezt a főtt tojást egész nyugodtan el lehetne már felejteni.Sokan ajánlják,mások nem.Többek között én sem.Mert teljesen felesleges.Tény hogy anno még nagyanyám is reszelt a csibéknek,amikor kiszedte a kotlós alól őket,"de soha nem tisztán",hanem a darába beletéve és csak csekély mennyiségben.Nem is értem hogy lehet csak főtt tojást adni nekik.No mindegy.
Én az első 24 óra(kb)után mindjárt indító tápot adok nekik,ledarálva természetesen,mert amit a tápos ad az nekik még durva.Legalábbis én így vettem észre.E mellet keverek bele ásványi anyag kiegészítőt is,amit szintén be lehet szerezni táposnál.Az ivóvizükbe pedig Neotesolt teszek(Népi nyelven Kakasfejes por).Én azt tapasztaltam hogy ez megelőz mindenféle betegséget,valamint gyógyszer is egyben.Amióta ezt használom,nem volt csibe pusztulásom.Egyszerű patikában beszerezhető.Ha valaki úgy érzi,tehet még jolovitot is a vizükbe,de nem feltétlenül szükséges,ha kapnak ásványi anyag kiegészítőt is.Nálam ez megy 3 hétig,aztán lehet nyomni nekik a nevelő tápot,ezt is darálom,mert általában granulátum formájában kapható,de ez így ekkor még durva nekik.Aztán amikor növögetnek lehet keverni a daráltat a granulátummal,majd szépen átszoktatni őket a kukoricadarára.Ha átszoktak én semmi mást nem adok nekik,csak darát,keverve a kiegészítővel,plusz amit találnak maguknak,valamint havonta egy héten,három napig kapják a kakasfejest és virulnak mint a makk.Én azt vallom hogy nem szabad túl kényeztetni a csibéket,mert akkor minden nyavajára érzékenyek lesznek,mint a mai fiatalok. :) Anno felnőttek kukoricadarán is,kis kamillás víz mellet,nem hiszem hogy az evolúció annyit dolgozott volna azóta.Itt csupán az a kérdés hogy ki milyen gyorsan szeretné felnevelni a baromfit.Amiket leírtam,csupán az én tapasztalataim,de nekem bevált.
Üdv.:Anti