Törölt nick Creative Commons License 2009.04.23 0 0 1760
Ellenkezőleg,örülök,hogy jelentkeztél.Nos a Sylred valóban St Julienen van,de..honnan lesz nekem St Julien alanyom ,ez ugye érdekes kérdés.Az Elena /aminek a beszerzése is szerepelt anno a listámon,de egyelőre jegelem / ez alapból gyengén növő,vagy te is vmi intenzív alannyal szerezted ? Az őszinél nem lenne gondom,hogy az alany nem intenzív,így legalább a törzs elég masszív lenne és nem kellene támrendszer hozzá.Itt az a kérdés ,hogy a metszéssel fenn tudnám e tartani az általam elképzelt formát /ez kb úgy nézne ki,mint a Sieberz-Starkl katalógusban a balerina almák/.Aztán az összehozható lenne-e ,hogy őszimagoncra kajszit,ill ha sikerülne ez milyen fejlődést eredményezne ./Szilvába már csináltam,talán a szemzés magasságától is függ milyen erősségű lesz a nemes növekedése/. A körtéből tavasszal szerzett 3 Fétel Apátból 2 új,vmelyik OHxF alanyon van/Ninovarga ezt pontosan tudja/,Olaszból származnak,de ezzel is az agondom,hogy honnan szerezzek CSAK ilyen alanyt.
A kökényt meg lehetne esetleg bróbálni,de honnan tudom megállapítani,hogy nem vírusos-e.
Arról meg ,hogy Mo-n mikkel és hogyan kísérleteznek,hát...az egyik kedvencem,a körte 2000-es kiadású szakkönyvében minősítés alatt álló fajták közül egy sincs a termesztésben,faiskolákban is csak 1-2 fajta bukkan fel ,elvétve.mennyi idő a honosítás ideje,kb 10 év nem ?...
Előzmény: scsaba1 (1759)