Ogmet_ Creative Commons License 2009.04.23 0 0 1495
Én 11 csibét 25 W-os mini izzóval melegítettem úgy, hogy a doboznak kb. a felét beborítottam felülről egy karton lappal (hullámpapíros), és annak a közepébe (fél oldalát hőtükörrel bevonva) behelyeztem az izzó foglalatát, és abba az izzót. Nekem bőségesen elég volt ez is, az izzó egészen beért a pipikhez, de mivel nem nagy teljesítményről van szó, így nem égette meg őket, és annyi meleget csinált, hogy nem kellett nagyon hozzábújniuk. A fedés miatt pedig jobban a dobozban maradt a meleg.

Etetés, etetés… Én ráfaragtam, mert azt mondta egy ismerősöm, hogy elég, ha főtt tojást adunk neki két hétig (ők azzal etették valamikor a napos pipit). Odahaza mi pedig mindig indítótáppal kezdünk, kb. egy hónapig, és azt követően szűntetjük meg a tápos kaját, majd térünk át tengerire, illetve zöldre, meg amit talál a csirke a kertben. Nos én a legutóbbi keltetésem után főtt tojással kezdtem, és két napig nem is volt semmi gond. Aztán egyszer csak naponta egy csibe lebénult, és sajnos egy el is pusztult, nem tudtam már megmenteni. Közben amikor észrevettem, hogy kezdenek betegeskedni a tojástól, és nem keltetési rendellenességből adódóan, vegyíteni kezdtem étkezési tengeridarával, és zölddel is (petrezselyem zöldje és hagyma) a tojást, aztán amikkor egy újabb beteg csirkém lett, elmentem a tápos boltba, és vettem nekik extra indító tápot, attól nem jött helyre a beteg csirke, de több beteg már nem lett és szépen elkezdtek fejlődni, főtt tojást pedig azóta nem láttak. Úgyhogy én azért vigyáznék a főt tojással, valószínűleg vegyítve lehet nekik adni, csak más takarmány nélkül. Erre ki mit javasol?

Én meg kifűrészeltem az első fogaskereket a forgatóhoz plexiből. :) Elég maceráns munka, de 4-5 ezer Ft-ot nem adok egy fogaskerékért a boltban.
Előzmény: Tommy81 (1490)