e. Creative Commons License 2009.04.22 0 0 4748
Beszámoló írás helyett ma fordítottam kicsit. :) Lenne még csomó érdekes, de mostanában kicsit időszűkében vagyok. :S

Szóval a Procycling ezúttal Bazayevnek tett fel néhány kérdést a sportokkal kapcsolatban.

Procycling: Mesélj valamit a családod sporttörténetéről! Olyan családból jössz, ahol egy sor kerékpáros van?

Bazayev: Nem igazán. Tulajdonképpen a családomban igazából én vagyok az egyetlen igazi sportoló. Az első kerékpáromat 11 éves koromban kaptam, amikor még csak kisfiú voltam. De aztán elkezdtem versenyezni és ott kezdődött minden.

Pr.: Ki volt a példaképed?

AB: Mindig nagyon kedveltem Pantanit, mert ő egy igazán jó hegyimenő volt.  És természetesen Alexsandre Vinokourovot. „Vino” nagyon népszerű Kazahsztánban. Sok ember tudja ki ő és reméli, hogy egy nap visszatérhet a kerékpáros világba.

Pr.: Szóval Vino a legnépszerűbb sportoló az országodban?

AB: Korábban biztosan, talán többé már nem annyira. A dolgok kissé komplikáltak. De igen, korábban ő volt a legismertebb.

Pr.: És Lance Armstrong? Tudják az emberek Kazahsztánban ki ő?

AB: Persze, Lance mindenhol nagy sztár. Így az ő visszatérése mindenki számára érdekes.

ÚSZÁS:

Szeretem nézni a TV-ben, különösen az olimpiát. Michael Phelps bámulatos volt, 8 arany egy olimpián. Persze az úszóknak sokkal több esélyük van nyerni, mint a kerékpárosoknak, ez nem egészen fair. A leghülyébb sport a curling. Nem is sport…

TENISZ:

Ez egy másik sport, amit nagyon szeretek nézni. A kedvencem Marat Safin. Jó játékos, de talán nem olyan jó, mint Federer vagy Nadal.  Azt gondolom, ők ketten egy szinttel mindenkinél jobbak.

FOCI:

Ha nem lettem volna kerékpáros azt gondolom focista akartam volna lenni. Valószínűleg ez a legnépszerűbb sport Kazahsztánban. Télen én is játszom, de nem mindig ugyanazon a poszton. Alapjában véve mi csak játszunk, csak egy szabály van, hogy a legtöbb gólt szerző nyer.

BOKSZ:

Ez egy másik sportág, ami nagyon közkedvelt Kazahsztánban. Rengeteg jó bokszolónk van. De én nem vagyok köztük. A kerékpárosoknak nem kell bokszolniuk.

BOWLING:

Ez talán nem is igazi sport, ez jó szórakozás a barátokkal.