Ogmet_ Creative Commons License 2009.04.22 0 0 1486
Amiket leírtam itt keltetési hőmérsékleteket, azokat még én sem tudom tökéletesen tartani a keltetőben, csak fejben tudom, hogy így kellene. Igazából azt sem tudom még mindig, hogy hol lenne legideálisabb elhelyezni a hőmérőt a keltető térben, mert cm-eken is múlnak a tizedfokok. Nálam perpillanat az a jelenség van fellépve, hogy amikor a tálca egyik irányba van billenve, akkor a hőmérő 2 tizedfokkal magasabb értéket mutat, mint a másik irányba történő billentésnél, ventilláció mellett, pedig mindkét esetben ugyanolyan távolságra van az érzékelő a tojástól. A hőmérő és a termosztát-érzékelő a lentebb beillesztett tojásos képen láthatóan volt elhelyezve, most áthelyeztem a két billenő tálca közé. S megjegyzem, hogy nincs rajta semmiféle szépítő burkolat, hanem közvetlenül a hőmérsékletfüggő-ellenállások érintkeznek a levegővel. Na már most ezen eltérésekkel is kapcsol ki-be a termosztát, tehát gyakorlatilag ha csak a termosztát mellett lévő hőmérőt látnám, akkor ezt nem is tudnám. Csupán onnan tudom, hogy egy másik helyen is van hőmérő a keltetőn belül, és a két értéket viszonyítom egymáshoz. Van amikor a hőmérő hibája miatt van eltérés, de ezt kiderítem minden esetben, hogy a hőmérő rossz-e, vagy a klíma. Kíváncsi lennék, hogy a gyári keltetőkben mennyire van ráadásul bebugyolálva az érzékelő, és az mennyire van mélyen a keltető oldalába süllyesztve. Ha ez így van, akkor érdemes lenne kivenni és a keltető kb. harmadában elhelyezni valahol.
Előzmény: Tommy81 (1484)