mosolygó macik Creative Commons License 2009.04.20 0 0 1529

Johhn!

Igen, kissé erősen fogalmaztam, de én ezeket a dolgokat amiket irtam a kutyagyárak vagy másnéven szaporitók ellen irtam.

Amúgy én egy jószándékú embert sem akartam megbántani, pláne nem csalással gyanúsitani. Ha valaki szeretne kutyáitól egy almot és a kölykökből mondjuk egyet megtart a többit elajándékozza azzal semmi bajom. Ha a kölyköket törzskönyvel adja és pénzt kér érte ezzel is minden rendben van. De ha a kölyköket pénzért adja törzskönyv nélkül , akkor itt már felvetődik az a kérdés, hogy ez-az ember esetleg nem csak babázni akart, hanem inkább keresni egy kis pénzt. Ezek az emberek számomra ugyanolyan szaporitónak számitanak, mint az aki évente 150-200 kiskutyát ad el kereskedőnek vagy megtévesztett vásárlónak.

Szivultrahang: Dr. Siver László Érd   tel.: 06 23 378219 , akit érdekel Siver doki elmondja neki, hogy Új-foundlandi kölyköt már 7 hetes kortól lehet szivultrahangozni.

Cystinuria: Úgygondolom feketepanda leirta, hogy miért fontos ez a vizsgálat, az, hogy nem nagyon fordul elő, az nem azt jelenti, hogy nincs.

Én például tudok egy magyar fundiról aki Cystinuria hordozó, de rá kellőképpen odafigyelnek.

Végül megadom neked egy szaporitó telefonszámát: 06 30 527 9502, érdemes felhivni és neked is fel fog tünni, hogy milyen módon és mennyiért akarja rád sózni a törzskönyv nélküli "Új-foundlandiját".

Törzskönyv nélküli nagy fekete kutyára a gazdája azt mondja, hogy Új-foundlandi, az tényleg az?!

Mi erről a véleményed?

Előzmény: Johhn (1528)