Hesperos Creative Commons License 2009.04.20 0 0 7749
Szia!
Én mikor 4 éve elkezdtem csinálni a kertet, hasonló problémákkal szembesültem. Eleinte, mivel nem tudtam megkülönböztetni a kis növényeket csírázás után a gaztól, megjelöltem a sor elejét és a sor végét, és az egy vonalban soroló hasonlókat hagytam meg, ez többé kevésbé sikeres volt. A sárgarépa meg a petrezselyem kis korában is jellegzetes, ezeket szerintem te is felismered. Egyelni én a növényeket akkor szoktam mikor már kicsit megnőttek, bár ezt növénye válogatja. Sárgarépát, ha nagyon sűrűn kel, akkor már van, hogy rögtön kelés után 1-2 héttel kiegyelem. A kapálásra nekem van egy házilag gyártott, ún. kiskapám, ez egy pici kapa, ami kb. 10 cm-es sortávig befér a sorok közé. Nagyobbakat, mint a borsó, rendes kapával kapálok. Én sűrűn kapálok, legalább heti egyszer, de mivel ennyi idő alatt nem tud mélyre gyökeresedni a gaz, csak a felszínen húzom végig, és kivágom vele az összes kicsi gazt így. De a kapálásra majd ráérzel, hogy milyen sűrűn kell, ezt földje válogatja.
Uborka támrendszer építésnél, nagyon hasznos és nem is túl drága az uborkaháló (vmi 60ft folyómétere), melyet több szélességben árulnak. Én például meghajtottam félcolos csöveket, és egy keretet készítettem belőle, amire felfeszítettem a hálót. Nagyon fontos, hogyha nagy az állvány, bár kicsinél is, rögzíteni kell vmihez, mert ha már rajta van az uborka a szél könnyen elkapja és felborítja. A paradicsomnál én a karó híve vagyok, csak a lugas paradicsom kap állványt.
Remélem tudsz használni vmit abból amit írtam, sok sikert!
Előzmény: Mom (7744)