Mosolygó macik!
Azt gondolom nem szerencsés, hogy ilyen erősen fogalmazol, még ha van igazság abban amit írsz. Szerintem ebben a stílusban nehéz meggyőzni bárkit, viszont sok jószándékú, kutyaszerető embert megsértesz vele.
Nyilván azt kapod, amiért fizetsz, és ezzel jó ha tisztában vannak a tulajdonosok is, ez fontos, de ez nekem túl erős volt.
Nem korcs, legfeljebb keverék kutyáról van szó - és itt gyakorlatilag csalással gyanúsítasz meg sok jószándékú embert is. Aki nevelt már fel kölyköt, tudja, hogy milyen nagy élmény, számomra megbocsájtható, ha valaki szeretné ezt átélni saját kutyájával. Természetesen az ő felelőssége, hogy ezeknek a kölyköknek igazi gazdát is tudjon találni.
Szívultrahangról én is úgy tudom egyszerűbb 3 hó körül végezni, de előbb is lehet, mint feketepanda írja..
Cystinuria: Ma már jól szürhetők a hordozók is, tehát nem értem miért kell a kölyköt az alomban vizsgálni: ha a szülők negatívak voltak, ő is az lesz. Nyilván ha később tenyészállat lesz nem árt, ha van róla papír is, de ezt én rábíznám a gazdira.
(Azt olvastam egy tanulmányban, hogy a hazai újfoundlandi állományban nem nagyon fordul elő cystinuria, nem tudom, nektek mi a tapasztalatotok erről, volt-e már érintett kutyátok?)
Nagyon fontos valóban, hogy a gazdi tisztában legyen a kutyus tartási költségeivel. Hiszen nem csak nagy mennyiségű kaját fal be egy ekkora kutya, de az oltásokon kívül gyakorlatilag az összes gyógyszer (féreghajtó, bolhaírtó, vitaminok, antibiotikum, altató stb.) költsége is többszöröse egy kisméretű kutyáénak.