Szia!
én 10 napig szoktam gyűjteni a tojást, és várom még 1 napot, mielőtt indítom velük a keltetőt. Szóval a legidősebb tojások 11 naposak, a legfiatalabbak, pedig 1 :-)
az R-E jelölés jó, én úgy csináltam a kézi forgatást, hogy az R-E betüket kötöttem össze vonallal, és a vonal felé forgattam.
Így tudod megakadályozni a jégzsinór felcsavarodását!
De ez nem annyira kritikus, egy kotlós csak "megkeveri" maga alatt a tojásokat.
A páratartalmat nem a berakott víz hőmérséklete határozza meg, hiszen az idővel felveszi a keltetőtér hőmérsékletét, hanem a párologtatótálca felülete!
A párologtatóba önthetsz csapvizet is, de akkor számolni kell a visszamaradó ásványi anyagokkal, amit keltetés végén célszerű kitakaritani! (vízkőoldó)
Szerintem egyszerű páratartalommérőt tudsz vásárolni "máshol" is.
Szerintem mindenképp jó, ha legalább 1 napot tudod járatni a gépet, akkor már látszik rajta, hogy jól fog működni! Persze az ördög, ekkor sem alszik... :-(
Remélem hasznos információkat adtam,
minden jót, és sok sikert!