Helló Engi!
Azokat a dolgokat, amiket irtam elsősorban a fundik védelmében irtam. Ha valaki szőrnyűhelyről kiment egy fundit az nagyon dicséretes dolog, csak az a baj, hogy általában ezek a szőrnyűhelyeknek a tulajdonosai SZAPORITÓK, akik ezt a nemes állatot csak árucikként kezelik és ilyen körülmények között is tartják. Nem ritka, hogy ezeknek a kölyköknek nincs törzskönyvük sem, azaz mi rá a garancia, hogy az tényleg Új-foundlandi. Ha szörnyűhelyről vásárolunk potom pénzért fundi kölyköt, akkor hozzájárulunk ahhoz, hogy ezek a SZAPORITÓK tovébbra is fenn maradjanak, és tovább gyártsák futószalagon a fundinak mondot kutyáikat.
Tegnapi irásomban azért fogalmaztam olyan nyersen, hogy a lehető legvilágosabb legyen, hogy mit kockáztat az aki 30 000-es "fundi" mellett dönt.
Egyébként én a 120 000 Ft-os Új-foundlandi árát nem kiállitási kölyökre értettem, hanem olyan kölyökre akinek, meg van az összes oltása és a már emlitett szűréseken átesett. Ilyen kiskutyákat természetesen csak tenyésztőtől lehet vásárolni.
Továbbra is fenntartom, hogy akinek nincs rá elég pénze, hogy egészséges fundi kölyköt vásároljon leinformálható helyről, az inkább menjen el kutyamenhelyre és onnan hozzon "MENTSEN" Új-foundlandit vagy legalább is olyat ami ránézésre úgy néz ki!