Vezso Creative Commons License 2009.04.17 0 0 7725

Nálunk is azóta nem esett, hogy 2,5m^3-nyi tartályt leástam, betemettem és belekötöttem a csatornát. Annyi víz van bennük, amennyit csapról beleengedtem, hogy megnézzem nem erszte-e valahol. :) Volt tavalyról csalánlevem, azt ellocsoltam a borsóra meg az eprekre, a haygmamagot meg a gyógynövényeket csapról locsolgatom asténként. Minden második este kell, mert nem áztatom át a talajt, a magog úgysincsennek mélyen. A kakukkfüvem nem akar kelni. :( a gyom már gyönyörű a helyén és nagyon hálás a rendszeres locsolásér.

A gyümölcsfák közül csak az idén ültetett diót locsoltam, de ha még sokáig nem esik, akkor a többi kis fát is meg kell locsolni, oda meg sok víz kell.

Pedig amikor a gép a tartályoknak ásta a gödröt két méter mélységig végig nedves volt a talaj. Mondjuk a felső 6-8cm kivételével most is nedves.

Nekem a ribizli még csa virágzik, a fekete ribizli bimbós, a brüszkén viszont már vannak termések. A terméskötődés mit jelent? Sok mindent olyankor kell öntözni. Az az időszak, amikor a virág lehull, vagy kicsit előtte?

Előzmény: CBNora (7723)