Norbimsc
2009.04.15
|
|
0 0
1410
|
Nem történt semmi különös csak annyi hogy Norbi szépen televágta a kazánt faapritékkal és begyujtotta. Aztán kiment megnézni mi történik a kéményen kivül mivel bent is mindenhol ömlött a füst. Kb fél perc elteltével egy tompa puffanást egy kb. 2 méteres lángcsóva követett a kéményen kifelé. (De jo hogy nem bent voltam).
Ám Norbi ezek után berohan megnézni hogy egyben van-e még a kazán és a kémény és meglepetésemre csak kisebb parázsdarabkák hevertek a földön a kazán elött és tele volt füsttel a kazánház. Gyanitom a hirtelen beindulás megemelte a felsö ajtokat és ott ki tudott szabadulni a "pokol". Ezek után is elég nehezen akart beindulni az égés mert folyamatosan potyogott le az apriték, és voltak még kisebb pöffenések.
Ma betettem egy majdnem passzos lemezdarabot srégen a tűztérbe, ugy hogy alul a rostély szabad volt. Még igy se volt az igazi de már könyebben tudott égni, igaz most csak 2-3 vödörnyivel kisérleteztem, nehogy leboruljon a kéményem ha eddig nem tette.
Röviden összegezve a történteket igaz hogy a leirásban szerepel az apriték mint tűzelöanyag de szerintem nem az igazi. Levegöt folyamatosan kell biztositani, és a "kijárat" is szabad legyen. Jo hogy van már belőle kb 40 köbméternyi.
|
Előzmény: Alfato (1409)
|
|