Azért elárulok még egy nagy titkot, bár akik mostanában hitelt vesznek fel azok szembesülnek vele, szóval az a lényeg, hogy az anyabankok nem adnak plusz pénzeket a leányoknak, arra hogy hitelt adjanak, azaz oldják meg a betétekből,amiket beszednek, korábban dőlt a pénz, de most mindenki úgy érzi, hogy jobb nem kockáztatni.
Szóval annak függvényében van pénz, ahogy folynak be a betétesek pénzei.
Hasonló a helyzet az OTP-vel is, ugyanis nincsen honnét pénzt pumpálni a rendszerbe.
A külföldi leányok egyes országokban még rosszabb helyzetben vannak lásd pl. Ukrajna, ahol ma megszüntették vagyis betiltották pl. a deviza kereskedelmet.
Nem fogja ezt egy bank sem nyíltan kimondani, hanem packáznak az ügyfelekkel, mindenféle iratot bekérnek és húzzák halasztják a hitel kiadását, van elég sok betarthatatlan határidő és ha minden összejönne úgyis találnak kifogásokat.
Valóban az utóbbi időben egy kissé fellendült az ingatlan piac, de nem a hiteleseknek köszönhetően, ők gyakorlatilag eltűntek a lakáspiacról, hanem a készpénzes vásárlóknak köszönhetően, akik már úgy látták, hogy eleget estek az árak és most már befektetnek.
Az ingatlanárak egy adott helyen éppen úgy mozognak fel és le, mint a tőzsdén a részvényárak, ha ezt valaki nem érti meg, az majd a saját kárán meg fogja tanulni.
Amúgy rossz az index forummotorja szóval valószínűleg észre sem fogd venni, hogy válaszoltam csak jó sokára. :D
A fogalmazással meg helyesírással, meg elütésekkel kezdhetnél valamit, nekem is vannak, de legalább az elírásokat javítom, így nem az jön le az olvasóban, hogy bunkó meg lusta vagyok. (ezt nem sértegetésnek szánom, de ebben a pár emberben ez a közös, ami miatt azt a benyomást is keltik, hogy valójában egy személyről van szó)
:D