Neolux autózománc. Nemrég két ládányi bontatlan dobozzla találtunk a méhtelepen, ingyen odaadták mert veszélyes hulladék. és persze hogy nem votlak beszáradva a 30 éves dobozok. Zománccal festettem már motort...mégegyszer NEM :) Ez az én hibám, neoluxból két féle létezik:szinező és fedő, akarommondani, a szinező kék, zöld és bordóból létezik, ezek fedőfestékhez keverve használhatóak csak, vagy ha mondjuk lefestem fehérre az egészet utána ráküldök 2 réteget ebből, akkor jó, meg ez nem is mattul be így, a fedő viszont már első réteg után gyönyörűen fed. Namost, fedőfesték nekem volt fekete és piros, de csak 2 kortynyi pirosam volt, gondoltam hozzákeverek szinezőt, hogy megnöveljem a mennyiséget és fedjen is, max 3 réteg után... de nem jött be, úgy látszik, még a napokban megpróbálok egy réteget, ha az nem fed, veszek egy liter pirosat. Amúgy a neolux is ottkörül van, bár újabban azt is megdrágították. A citromsárga valami 2500 egy liter. Node szocimotorra nem szabad mást fújni, csak a angyon fanatikusoknak (ld.: mustangom), veterán motorra ez való. Meg leeht persze oldani úgy is hogy úgy nézzen ki mint a legújabb szalonállapotú harley (ld.:1-2 felújítot pannónia, ami gyárilag nem nézett ki ilyen políran) Nemmondom szép-szép, sőt tetszik is, miazhogy, de nem igazán korhű. :)
Normál zománcfestékkel meg én nem festenék motort, egyszer festettem, olyan lett mint az ablakkeret (szemcsésebb) , és sokkal könnyebben megfolyik, mivel túl sűrű a pisztolynak magában, de ha higítom, akkor meg nem szárad meg elég hamar és megfolyik. a Neoluxot 10 perc után már lehet második réteggel ellátni.