Törölt nick Creative Commons License 2009.04.12 0 0 15329
„Hogy ne nagyon térjek el a topik témájától, meg kell említenem Esztert is. Mégpedig a legutóbbi az MTtv. zabálós műsorában alakított közszereplése alkalmából. Istenem még egy ilyen hülye kérdést nem tételeztem fel a Szombatitól: Hogyan lehetne a március 15.-ei ünnepet másként megrendezni. Mit mondott az Eszter? A mi Eszterünk. Tűzijátékkal!

Itt nem a kérdés hülye, hanem a válasz. Mégpedig nagyon hülye. Sőt jellemző: akinek nincs érdemi válasza (mert pl. csökött a fantáziája), az poénkodik, nyegléskedik, miközben azt hiszi, hogy ő milyen, de milyen iszonyúan frappáns.

A kérdés jogos. Próbálkoztak is többen alternatív ünnepléssel (ünnepeltetéssel), próbálkozott vele Iglódi, Jancsó, sokan, csak nemigen sikerült senkinek.

Egyébként nekem is megfordult a fejemben többször: hogyan lehetne egyszerre ízlésesen, méltósággal, érdekesen, vonzóan, fölemelően, hitelesen stb. ünnepelni. Gondolkoztam rajta többször is (általában tavasz táján), s én – szerintem – meg tudnám rendezni az ünnepséget.

Tűzijáték nélkül.

Vagyis Szombathy nem azért hülye, mert rossz a kérdése, hanem ezért, mert Babarczy Esztertől kérdezett – bármit is.

Előzmény: Gondoljátok meg (15326)