merrin Creative Commons License 2009.04.12 0 0 4140
Különböző érzések kavarognak bennem! A legutóbbi Tompox koncert előtt pár nappal hívtam Cirrocumulus-t, egy Fugato fellépéssel kapcsolatban, ekkor váltottunk pár szót a SOLARIS örökségről. Be kell vallanom, Budaörsre elsősorban ELPirates-ék miatt utaztunk el, sőt az autónk rendetlenkedése miatt némi késéssel sikerült csak elindulnunk. Ennek következményeként épp' hogy kezdésre beestünk. Péterrel sikerült pár szót váltanom, hogy hozzájárulását kérjem a műsoruk rögzítésére. Kellemes meglepetésben volt részünk, a karzaton ismerős "arcok"-kal találkozhattunk. Itt derült ki, hogy a kameránk akksija nincs a helyzet magaslatán, a töltő pedig otthon pihen. :-( ... Lokomotívum Barátunkkal is volt módunk megvitatni az elmúlt hónapok történéseit. Le kell szögeznem, nem voltam jelen a Tompox eddigi fellépésein, ez a produkció azonban elgondolkodtatott: A saját számokról első hallás után nem alakítanék ki véleményt, de a SOLARIS zenék felidézték bennem a nyolcvanas évek közepének hangulatvilágát! Az együttes kétségkívül meghatározó tagja Tasi, Akinek fuvolajátéka könnyed, elegáns, doktorKollárt idéző! :-) Tamást, ugye ismerjük, a régi hévvel, lelkesedéssel játszik, szívből gratulálunk! A szólógitár mesterien szól, a dob hangjai is együtt éltek a dallamokkal! Aki Bogdán Csaba hihetetlen profizmusát, Káptalan Bandi vagányságát, vagy Gömör Laci virtuozitását keresi, az sem csalódik okvetlenül! Kiss Zoli tisztán, rockosan énekel, kíváncsian várom a King Krimson számokat! :-)
Szerintem Endre is remekül felnőtt a feladathoz, talán a ritmusra szeretném, ha még egy kicsit jobban ügyelne! :-)
100 szónak is 1 a vége: Herótom van már attól, hogy, ha valaki(k) azt mondja(ák) ezt, vagy ezt, vagy azt "NEM AKAROM" csinálni, ugyanakkor nem fárad(nak) azzal, hogy mit "AKAROK, AKARNAK" csinálni!
Itt tanúi lehettünk annak, hogy Pócs Tamás a SOLARIS zenéjét szertné a továbbiakban is a színpadon, közönség előtt (a mi kedvünkre) bemutatni, szemben azzal, hogy ki tudja hány éve hiába várjuk már a harmadik archív lemezt, a már régesrég beharangozott új stúdiólemezt, vagy - egészen konkrétan - kettő éve, és háromszázötvenöt napja a MÜPA koncert DVD-jét!
Köszönjük Tompox!
Elpirates-ék a lassan már megszokott élmény okozták, az "öttagű trió" remek volt, de ez már egy másik történet! :-)

... A "páholy" beli megbeszélésünk értemében e-mail-t küldtem! :-)

Üdv minden SOLARIS rajongónak! :-))
Előzmény: akirschner (4136)