Fő Bundy válasz | megnéz 2009.04.11 18:38:17 © (15303)Ha akarod, téged is megtanítalak írni.
Előzmény: Gondoljátok meg (15300)Nagyon megtisztelő az ajánlatod, komolyan, ha egy kicsit fiatalabb lennék, élnék is vele. Tudod, nagyon szeretem a zenét is. Hallgatni. Igaz küszködtem a hegedűvel, fiatalkoromba, mint ahogy most itt az írással, de el kell ismerjem, olvasni jobban tudok.
Ezért szeretném felhívni nagybecsű figyelmedet, hozzád méltatlan kis szóhalmazomra, különösen azokra a rövid sorokra, amelyek hasonlítanak például egy versre:
--- - - Mit háborgattok?
Takarodjatok innen!
Nagy munkába' vagyok. Sietek.
Ostort fonok, lángostort, napsugarakból;
Megkorbácsolom a világot!
Csak azért idéztem ide, hogy ne fárasszalak a kutakodással. Ez egy idézet egy hosszabb műalkotásból, amit remélem nem vitatsz, hogy ez egy valódi műalkotás. Tehát nem én mondom, hogy világkorbácsolásban vagy vétkes, hanem magad mondod. Az, hogy én adtam a szádba a kijelentést, vagy Petőfi, a fene se tudja. (nos, hát javaslatodra elolvastam háromszor is előbbi mondatot, úgy döntöttem maradhat, még a félreérthetősége okán is)
A közszereplőről. Mond miféle közszereplő az, akiről nem beszélnek. Vagy milyen színész az akit meg sem említenek egy kritikában. Gábor Zsazsáról a világon talán mindenhol jelent meg valamiféle hír. Jó vagy rossz, egyre megy. Ő egy valódi közszereplő, botrányhős. Az, hogy ötvennél is több filmben szerepelt, jól vagy rosszul, senkit sem érdekel, csak a botrányairól beszélnek serényen.
Hogy ne nagyon térjek el a topik témájától, meg kell említenem Esztert is. Mégpedig a legutóbbi az MTtv. zabálós műsorában alakított közszereplése alkalmából. Istenem még egy ilyen hülye kérdést nem tételeztem fel a Szombatitól: Hogyan lehetne a március 15.-ei ünnepet másként megrendezni. Mit mondott az Eszter? A mi Eszterünk. Tűzijátékkal!