Üdvözlet mindenkinek!
Olvasgatom a fórumot régóta, hozzászólni nem szóltam eddig még. Igazából a hozzászólásom témája nem teljesen a topic témakörébe vág, de mégis. A vegyestüzelésű fórumban is feltettem a kérdést, de egyenlőre ott nem kaptam választ, így itt is megpróbálom.
A következő fűtési szezontól kezdve mindenképpen fatüzelésre állnék át. Sokáig a faelgázosító volt terveink megtestesülése, de sajnos anyagilag nem állunk úgy hogy beruházzunk rá. Így marad a vegyes tüzelésű lemezkazán egy darabig, majd puffer - ami már megvan vasáron, 2 db 1500 l-es - , és utána x év múlva lecserélnénk faelgázosítóra. Most sajnos erre van csak lehetőségünk.
Egy kérdésem lenne, ami kicsit más jellegű: sajnos a vegyestüzelésű kazánomat csak úgy tudnám beszerelni, hogy a füstcső, ami a kéménybe csatlakozik kb. 80 cm-re lenne a gázórától, illetve az oda bekötött gázvezetékektől.. Ez mekkora probléma? Érdekelne az elvi is - pl szabvány szerint vagy előírás szerint ez lehetséges-e - illetve a gyakorlati oldala, merthogy a füstcső igencsak melegszik. Gondolkodom hőtükrös megoldáson is.
Vagy mit szól majd hozzá a gázos cég, ha órát jönnek hitelesíteni, cserélni? Nem kötnek bele?
Sajnos nagyon macerás lenne máshová tenni. nem mondom, hogy nem megoldható, de rengeteg többletmunka és költség.
És ez később is majd fennállna a faelgázosító esetében...
Attila