intrusion Creative Commons License 2009.04.03 0 0 47
Nekem arra a havi egy doc formátumra, amit letöltök néha a netről bőven elég az Openoffice. Ha linuxot használsz és mindenképp ragaszkodsz a m$ officehoz, akkor a crossover win32-es emulátort ajánlanám, ami az összes microsoft officet támogatja. Én nem vettem meg az microsoft üdvöskéjét, de láttam fórumokon leírva hogy tökéletesen működik (van aki az outlook 2007-et használja linuxon levelezésre). Hogy miért nem vettem meg? Mert nem vagyok hajlandó egy pénzéhes, multinacionális vállalatot támogatni.

"Már egy csomó linuxot kipróbáltam, különböző okokból mind a kukában végezte."

Próbáld ki az Ubuntut, nagyon felhasználóbarát, kezdőknek való disztribúció. Csak két példa: Ubuntun nem kell bonyolult eljárással a kernelbe forgatni a videokártya driverét, hanem az első indításkor felteszi a kérdést hogy engedélyezem-e a zárt drivereket és magától letölti és telepíti. Vagy ha szükségem van egy szoftverre, csak megnyitom az alkalmazások telepítése törlése-t bepipálom azt ami kell leokézom és szintén magától letölti és telepíti. Az Ubuntu telepítéseit látva a Windows csak megbújhat a sarokban és csendesen zokoghat. Sok tekintetben egyszerűbb Ubuntut használni, mint Windowst.
Előzmény: kpityu2 (45)