intrusion Creative Commons License 2009.04.02 0 0 26
Én évek óta használok linuxot és mindent, ismétlem mindent meg lehet csinálni vele. Eleinte aggódtam hogy a gyerekem majd nem tud játszani rajta, de aztán hamar rájöttem hogy egyrészt sok játéknak megvan a natív linuxos portja, másrészt ott vannak a különféle win32-es emulátorok (wine, crossover, cedega) amivel sok száz win32-es programot, játékot lehet futtatni (pl. cedegával futtatom a fear 2-őt ami egy hónapja jelent meg). Ha az a gond hogy a linuxok különféle disztribúcióihoz csak fizetés ellenében van terméktámogatás, én azt mondom hogy ott vannak a különféle netes fórumok, pl az ubuntu.hu oldalon a fórumon nagyon sok kérdésre kaptam kielégítő választ, ráadásul ott vannak a levelező listák ahol szintén fel tenni a kérdéseket és szinte azonnal jön a válasz. Linuxon sokat lehet spórolni, ugyanis pl. az ubuntu egy fillérbe sem kerül és a ráírt alkalmazások is ingyenesek, ráadásul a különféle biztonsági szoftverekre sem kell költeni, ugyanis egy win32-es kártevő nem tud mit kezdeni egy linuxal, a biztonság a ingyenesség mellett a linux legnagyobb vonzereje.

Erről jut eszembe a múltkor egy meztelen nénis oldalt és kiírta hogy az ön pc-je egy csomó win32-es kártevővel fertőzött és vegyem meg az antivirus 2009 alkalmazást. Jót röhögtem, mert az oldalon található trojan downloder nem tud mit kezdeni az ubuntuval és ha windowst használtam volna, telepíthettem volna újra a rendszert, mert ez a kártevő szó szerint tönkrevágja a windowst.

Mi a linux? Egy életérzés. Hogy független vagy, hogy része vagy egy közösségnek, ma már akkor sem cserélném le windowsra ha maga m$ fizetne nekem hogy használjam.
Előzmény: kpityu2 (-)