PaxDeorum
2009.04.02
|
|
0 0
1821
|
Nem tudom, mi az oka az ismétléseknek, de én alapvetően nem bánom őket – persze én is remélem, nem a műsorsorozattal van valami komoly gond.
A Hetesi Zsoltos műsor ismétlésének kimondottan örültem. Már januárban is láttam, és most is megnéztem, annyira érdekes. Az egyik legérdekesebb az összes közül, amiket eddig láttam. Aki látta, még biztos, hogy napokig gondolkodik rajta utána. Nehezen tudnám megfogalmazni, hogy nevezzem azt a türelmetlenséget és mondani akarást, ami Hetesi Zsoltban volt, de ettől egyáltalán nem vált ellenszenvessé. Annyi információt akart és tudott közölni, hogy Alindának szinte ideje és lehetősége sem maradt, hogy személyes vonatkozásokra terelje a szót, de ez most egyáltalán nem volt baj vagy hiányzó: a műsor így is elég gondolatébresztő volt.
Kb. 6-7 éve volt egy többrészes beszélgetéssorozat az m1-en Balogh János ökológusprofesszorral, ahol ő is pontosan ezeket a dolgokat mondta el, ezért is gondolom, hogy abban, amit H.Zs. mondott nem volt semmi túlzó vagy szándékosan sokkolni akaró. Sőt, őnem is mondta, hogy jön a világvége (Armageddon, ahogy a műsorban elhangzott), csupán azt, hogy a jelenlegi folyamatok biztosan leállnak, és elindul valami visszaépülés: a folyamatok lassabbak, egyszerűbbek lesznek, a regionális kapcsolatok megerősödnek, esetleg összeomlik a globális pénzügyi rendszer, és megnő az eredeti erőforrások (víz, termőföld, élelmiszer, emberi munkaerő) értéke.
Szóval a ló és a tehenek, valamint a szakmunka jól jöhet még. :) |
|