Tévedsz!
Truman a potsdami konferencián - miután Attleevel megbeszélte - közölte Sztálinnal, hogy az USA nukleáris fegyver birtokában van. Sztálin úgy tett, mintha nem fogná fel, miről van szó, pedig tisztában volt a dolog jelentőségével.
Az AMIK
kizárólag azért, hogy az oroszokkal tudassák, hogy van atomfegyverük SOHA nem vetették volna be Japánban. Ez az utólagos kommunista propaganda része volt, hogy még ezzel is bizonyítsák, milyen gonoszak az "imperialisták", képesek voltak többszázezer embert ártatlanul demonstratív módon feláldozni. Az általad említett cél nem a fősodor volt ebben a történetben. A háborús szövetség persze már bomlófélben volt, de Fulton majd csak ezután (1946) következett.
"„Annyi még valószínűsíthető, hogy Hirosimának és Nagaszakinak "köszönhető", hogy később nem került sor nukleáris fegyver bevetésére.”
Valószínűsíthető. Ami viszont egészen biztos, az az, hogy a nukleáris egyensúly kialakulása miatt nem volt atomháború, illetve a nukleáris arzenál megnövekedése, vagyis a világégés reális veszélye miatt."
Amint olvashattad, ebben a vonatkozásban én is csak valószínűségről beszéltem.
Ezek is a történelmi egyszeregyhez tartoznak, amikről nem akarok tovább vitatkozni.
De foglalkozzunk inkább a sokunk fájdalmára kapituláló frizu nénivel!
Kíváncsi vagyok kibírja-e a magára kirótt penitenciát. Mert - ahogyan ezt már korábban kifejtetted - ez a fórumozás sok szempontból a szenvedélybetegségekhez hasonlít. Függőséghez vezet.