AliceCsodaországban01 Creative Commons License 2009.04.01 0 0 11
Elolvastam a blogodat, hozzá is akartam szólni, de nem sikerült belépnem, feladtam.

Kisértetiesen sok a hasonlóság az unokámmal, nála is burokrepedéssel kezdődött a szülés, 6 óra mulva megvolt a gyerek, a köldökzsinór a nyakára volt tekeredve. Ő is későn kezdett beszélni. Nála volt mászás, de rövid ideig. Ő is gyakran volt náthás, de nem gyakrabban mint más kisgyerek... neki az arcüregében volt hatalmas letapadás, ugyanúgy proetz kezelést kapott, Az ovoda a kezelhetetlen hisztik miatt kérte, hogy vizsgáltassuk ki.

Veled ellentétben én a mi kerületünk nev.tanáról csakis rosszakat tudok mondani sajnos, amit eddig a lányom elért azt a privát gyerekcihológusnő segTségével és a logopédiai intézet logopédusnője segtségével érte el ebben az évben ayres tornára jár, sajnos mára csak heti egyszer, mert nincsen több hely. Artikulációs képzésre idén még nem volt alkalmas, mert nem tudott annyi ideig koncentrálni a feladatokra, a feladattudata még elég fejletlen.

Hála a cihológusnőnek, a hisztik mára teljesen megszüntek, aranyos, kezelhető, és hálistennek nem magábahúzódó, ha kedvesek vele, és hagyják az első napokban kicsit öntörvényűnek lenni, akkor bármilyen új közösségbe beilleszkedik (most kezdte a Kokas klára módszerű zeneovit heti egyszer, nagyon tetszik nek). Nálunk még külön teher az is, hogy az ovoda ahová jár cseppet sem közreműködő, egyszerűen nem törődnek vele, meg akarnak szabadulni tőle - ez végülis sikerül remélem, mert úgy néz ki, jövőre egy másk oviba fog járni.

Nyáron lesz öt éves. Ha minden jól megy, olyan oviba kerül, ahol helyben működik logopédiai foglalkozás és gyógytorna, ayries torna is, és addigra túl lesz az orrmandula kivéten, ezt is a cihológusnő tanácsolta, és a gyerekorvos is támogatja, nemsokára megy a gégészeti kivizsgálásra (most éppen egy virusos nyavajából van felépülőben. )

Ami előrehaladás volt ebben az egészben, az mind december óta következett be, mert addig az ovoda azt akarta belénk sulykolni, hogy autista.

Áááá ez az egész egy rémregény. Egy hülye nátha miatt... :-((( Mert ő is vaalhol megakadt a beszédfejlődésben, valószinüleg akor amikor nem vettük észre, hogy nem hall rendesen. És nem tudom mikorra lehet ezt behozni.
Előzmény: zso70 (8)