Őszintén, nagyon örülök, hogy nem süllyedt el a topic :)
Egy létező, sajnálatos problémára szeretném minél jobban felhívni a figyelmet, okulva talán a mi sajnálatos példánkon is.
Én egészen idén februárig hittem, hogy "igazán nagy baj nincsen " , mert erről győzködtek különböző pedagógus emberek. Nem feltétlenük őket hibáztatatom, azt viszont hibájukként róvom fel, hogy amikor tavaly iskolaérettség kapcsán felvetettem a nevtant, engem néztek hülyének.
Elvittem a Lányomat egy alternatív iskolába, mert valahova járni kell, s mostanra realizálódott biztosan, hogy nem működik.
Sasmadár, valóban, igazad van, tökéletesen, hátrány lehet bizonyos helyzetekben az SNI besorolás, ami egyébként talán évi 220 E Ft többletet jelent a befogadó iskola számára, ebből kell a speciális fejlesztéseket megoldani. Viszont, azt mondom, ha valaki elmegy a nevtanba, mert kétségei vannak ( és lehet, szerencsém volt, de én feltétlenül ajánlom a nevtant és semmiféle más felmérő helyet ) , akkor indokolt esetben ez évtől már a Beszédjavítóba küldik, mert csak ők adhatnak SNI szakértői véleményt . Amit álltólag szintén idéntől sokkal nehezebben adnak meg, talán ott is megszorítások vannak .
Hogy miért tartom szükségesnek a szakértői véleményt? mert így megkaphatja a számára szükséges fejlesztéseket, logopédiai, anyanyelvi, mozgásterápia.A szakértői bizottság jelöli ki a megfelelő iskolát. Az elmúlt hetekben több ilyen jellegű sulit láttam, elmondható, hogy ezek manapság már igen csak jó színvonalon működnek, a gyerekek megkapják helyben az összes szükséges fejlesztést.
Meixner alapítvány...erről inkább nem mondanék semmit, nekem nagyon rossz tapasztalatom van velük. Nem egy megbízható társaság.