H_G Creative Commons License 2009.04.01 0 0 29
"Nekünk, vájtfűlűeknek vájtfakanalúaknak :-))) persze, hogy számít a hőfok, meg sok egyéb is"

Ezt ne vedd olyan biztosra! Jamie csak elég vájt fakanalú, és mondom, extraszűzet használ szinte mindenre. Meg is magyarázta egyszer, h. a XX. sz. előtt nem is létezett egyáltalán finomított olívaolaj, csakis hidegen sajtolt vagy állati zsír -- de a mediterrán konyha finom és egészséges volt akkoriban is, így ő a maga részéről nem hiszi, h. káros lenne így.

Manapság már én sem tartok a főzésre finomítottat (régebben tartottam, főleg Carapellit), de azért nem is merek bármit extraszűzzel főzni, egész magas hőmérsékletekhez van finomítatlan kókuszolajam, az átmeneti tartományban pedig újra gyakran használok OFF libazsírt.

Előzmény: Zitka (28)