Sziasztok!
Egyenlőre várok a csodára. El vagyok keseredve. Ma reggelre elpusztult az a kakas amelyikre nagyon számítottam.
A tojások nem jól kelnek. Az első keléstől már el telt több mint 24 óra és több mint fele meg sincs pattanva. Tegnap hajnal 5kor kelt ki az első csibe. A 105 tojásból 25db van. Azok szépek rakok is fel képet. Segítséget is szeretnék kérni mert szerintem az általam termelt tojások nem kelnek jól. Amelyiket vettem az szinte mind ki kelt.
Mivel némelyik tyúk ette a tojást állandóan volt előttük mészgritt, zeolit, tojáshéj összetörve meg valami kavics nem jut eszembe a neve összekavarva. Lehet hogy túl kemény a tojás héj?
Természetesen még nem kapcsolom ki a gépet. De délután, ha haza megyek fel fogok törni egy tojást.
Röviden le írom hogy hogyan készültem a keltetésre:
A tojásokat este szedtem össze és a lakásba a bejárati ajtón belul a fűtetlen szellős 13-15C°-os helyiségben tartottam. Tompa véggel lefelé raktam nem forgattam. Természetesen a 105 tojást nem tudtam 10 nap alatt összegyűjteni volt 3hetes is. De azok közt is amit vettem és szépen ki kelt. (ezt majd összeírom és valami táblázatot készítek). Legtöbbet a páratartalommal küzdöttem. Mivel forgatós a gépem az első 3 napban nem nyitottam ki (nem szellőztettem) csak néha a tetején lévő lyukon pricceltem bele langyos vizet. Az első három napban volt, hogy lement a páratartalom 45%-ra. Utánna is küszködtem mert nehezen állt be a pára és volt hogy felment 80%-ra és lement 55%-ra.
A hőfokot úgy állítottam mint ahogy itt olvastam már nem emlékszem kinek a hozzászólásában. 37.8-al kezdem majd 37.6, 37.2, az utolsó 3 nap pedig 36.9C°.
![](https://img.index.hu/imgfrm/4/5/8/3/THM_0005724583.jpg)