Szóval nekem ATREA DUPLEX 500EC típusu a gépem.
Az elfogulatlan véleményem: a garázsba lett felszerelve így a lakásba semilyen hang nem jut be, mert persze azért van hangja,de nem vészes. A légtechnikai csöveken persze nem jön át semmi hang. Komfort szempontjából tökéletes, gyakorlatilag a feladatát 100%-ban ellátja.Frisslevegő be, pára, elhasznált levegő ki. A hővisszanyerése a többi géphez képest nem tudom,hogy jó vagy nem, de tudok adatot mondani. -10 foknál a földbe fektetett talajregiszteren keresztül érkezik a frisslevegő a géphez felmelegedve +6 fokra/ez már pontos adat,és senki ne higgyen a +15 fokos beérkező levegőnek/ 22 fokos levegőt szív el / ill. ugye fürdéskor,főzéskor azért többet/ és így érkezik a lakásba átlag 19 fokos frisslevegő. Szóval itt ragadom meg az alkalmat,hogy leírjam a hővisszanyerős lakásszellőztetőgép/ ha nincs kiegészítve fűtő egységgel/ hűti a lakást. Most teszteltem le 2 napig kikapcsoltam 1.5 fokkal emelkedett a lakás hőmérséklete.
De egyébként nagyon jó, egyedül a villamos energia igényben csalódtam, jelen állásban 180 W/h a fogyasztása 5900 ft/hó.
Konkrétan 1.700.030,-ft került talajregiszterestül saját munka nélkül embereim csinálták. Ők értenek hozzá, nekem ehhez lövésem sem volt.
Összességében 5 alá az osztályzat. Annyi a módosítás, hogy minden elszívó és befuvó fej a mennyezetre került.