Azt nem kalkulálod bele, hogy mennyivel olcsóbban adják majd a gyárak az autókat, hogy túléljenek. Ld. FIAT, 30% engedmény.... lesz az még olcsóbb is, hiába marad ezen a szinten az Euro. Persze lehet, tévedek.
Fejtegetésem teljesen elméleti magamra nézve, soha nem gondolkodtam új autó vásárlásában. Nem tartok ott, hogy a megtakarításaim negyedéből vehessek egy új autót, kölcsön meg van elég a házon.
Amúgy is azt vélem - még ha sérteni is fog itt sokakat - magánszemélynek a mi jövedelmi viszonyaink, életkilátás biztonsági szintünk mellett hülyeség, értelmetlen luxus új autót venni. Én még 2 évesnél fiatalabb autóba (új ára fele környékén) nem mentem bele....nem munkaeszköz. Az árkülönbözetet jobban tudom használni családom egyéb életkörülményeinek javítására, mint arra a különbségre, hogy 1 napig van egy szalonból kihozott autónk vagy sem. A második napon az már egy használt autó......
De kinek a pap,kinek a papné. Ha nem lenne olyan, aki 2 év után eladja az újonnan vett autóját, én nem tudnék 2 éves autót venni :-)