Alf
Olyan dolgokért szapulsz, amiket nem én találtam ki, de megalapozottnak tűnik a forrás, ami alapul szolgál hozzá. (A csupa nagybetű _nem ordibálás, csak a könnyebb szöveghatárolás miatt_ van!)
1., nem ertem hogyha az akademia utca sarkanal latta valamelyik kamera, akkor miert merulhet fel a franciakban/ridonliban hogy atment a roosevelt teren? -- JAN. 7-i BRFK SAJTÓTÁJÉKOZTATÓN TÉNYKÉNT HANGZOTT EL, hogy az utolsó kamera egy R. téri irodaház biztonsági kamerája volt. (lásd internal server terror általam linkelt bejegyzését korábban)
aminek kozepen meggyozodesem hogy akar pisilhetett is volna, ha ezt a pisilesi ingert tenynek fogadjuk el. egy kihalt ter kozepen, ahol se kozel/se tavol nincs ember miert ne pisilhetne egy fa toveben valaki? -- HA BESZÉLHETÜNK PISILÉSI INGERENCIÁRÓL, felőlem bárhol megtehette, úgysem fog kiderülni sohasem. A füves-bokros rész is alkalmas, de a tér körül mind az autós, mind a gyalogos forgalom nagyobb a hídon áthaladó, de főleg a híd melletti forgalomnál.
de nem valoszinu hogy atment a roosevelt teren. -- NEKEM IS FURCSA VOLT olvasni, hogy van ilyen feltételezés, bár az sem túl erős alap az ellenkezőjére, hogy az utolsó kamera 5-6 méterre a Zrínyi-Akadémia utcai zebrától látta haladni, a zebra irányában. A zebra után fordulhatott balra is, hogy átvágjon a füves-bokros területen. A zebrán való haladás meg egyszerű beidegződés miatt is lehet, minthogy rendes lány volt, szocializációja pedig nem a magyar flaszterdzsungelben történt.
2., honnan tudjuk hogy a kamera teljesen korbeforgo es mi van akkor ha az ot pozicio 9x15 masodpercebol csak 2x15 masodperc veszi a hid megfelelo szakaszat? mi ertelme van a roosevelt ter pazsitjanak figyelesenek? -- NEM TUDJUK, CSAK FELTÉTELEZZÜK, illetve a francia blog-on a legvalószínűbb lehetőségként, majdnem tényként volt bemutatva, azokra a videókra alapozva (ÁLLÍTÓLAG), amelyeket mi földönfutó magyar bugrisok nem kaphattunk meg, ellentétben a franciákkal. Az időzítéshez a BRFK sajtótájékoztatója, a kameraállásokhoz a legegyszerűbb szimmetrikus és egyenletes, egyforma beállításokat vettem alapul, de a kiindulási alapot megint a francia blog alapján serlokkholmsz bejegyzése szolgáltatta számomra. Többször is linkeltem már.
3., nincs ertelmezheto valaszom hogy a francia rendorseg miert nem opponalta ophelienek a hidra valo feljutasanak rogzitetlenseget? -- BOCS, DE EZT MOST SAJÁT MAGADTÓL KÉRDED? DE TŐLEM VÁRSZ VÁLASZT? Már írtam, hogy szerintem az egyetlen francia rendőr-attasé nyilatkozaton kívül nulla adatunk van arra nézve, hogy konkrétan milyen kommunikáció zajlik a két ország hatóságai között ebben az ügyben. Találgatni én is tudok, bármit.
a magyar rendorseg allit olyat hogy ophelie szokvanyos korulmenyek kozott nem juthatott fel a hidra, kamera kozbenhatasa nelkul? -- PONT AZ ALAPJÁN, amit állítanak, az ellenkezőjét is kb. ugyanakkora eshetőséggel állítják. MIVEL HOGY PONT A BIZONYTALANSÁGOT EMELIK KI MINDEN ALKALOMMAL.
(feluletes eloadas utan nekem furcsa hogy ophelie diaktarsai adtak volna at a taskat. -- A SAJTÓTÁJÉKOZTATÓN ELHANGZOTTAKBAN volt ilyen téren apró ellentmondás, de a sajtó tekerte ki annyira, amennyire itt írod.
mintha az olaszok is ott lettek volna es mintha csak egy diaktars lett volna. -- EZ SZERINTEM teljesen a sajtó általi csűrés-csavarás miatt ment át a köztudatba ilyen formában.
masik megjegyzes hogy 7 perc alatt ertek at a lanchidon ebbol 5 perc kell az atjutasra. minimum. tehat nem sokat gondolkodtak/tanakodtak a taskan!!!) -- EZT MÁR TÚLLIHEGTEM magam is (le is lettem hurrogva érte), a kamerák által rögzítetteket veszik tényknek, azok pedig valóban azt erősítik meg, hogy a táska megtalálása miatt max. 1 percet időzhettek a pillérnél. Nekem sem nagyon hiteles így a dolog, hacsak nem eleve "szerencse által kapott zsákmányként" kezelték, és gyorsan el akarták hagyni a megtalálás helyszínét, reflexből, nehogy még véletlenül a táska tulajdonosával összetalálkozzanak.