Kedves Corvin sétány jövendenbőbeli lakók.
Érdeklőni szeretnék Cordiás adásvételi szerződésekkel kapcsolatban.
A Cordia City Gardenben vettem lakást és az adásvételi szerződés aláírása előtt állok.
A szerződéssel kapcsolatban több ügyvéd óvatosságra int, sőt egyesek alá sem írnának ilyen szerződést. Véleményük szerint:
„Az adásvételi szerződésben az eladó jogai kiterjedtek, a vevőé szinte a tudomásulvételre korlátozódnak,” – mondják a szakemberek.
Egyszerű halandónak is érezhető a szerződésből a nagy aránytalanság.
Számomra a legfurcsább, hogy az az eladó teljesen kivonul a szavatossági problémák (hibás teljesítés) kezeléséből. A felmerülő problémákkal a kivitelezőhöz kell fordulnom.
Továbbá:
Az eladó, mint alapító általi szerződéskötések a társasház nevében: határozott idejű szerződéseket köt már előre, amiket csak nehezen lehet felmondani. Az egész társasházi szabályozás nem tetszik, illetve hallottam már olyan esetekről, ahol visszaééltek az eladó által előre megkötött szerződésekkel.
Próbálkoztam a Cordiánál, de Ők nem igazán hajlandóak a változtatásra, mivel nagyon sokan aláírták és állítólag csak nekem vannak gondjaim.
Érdeklődni szeretnék főleg Cordia City Garden adásvételi szerződéssel kapcsolatban szerzett tapasztalatokról, de más Cordiás adásvételi szerződéssel kapcsolatos tapasztalatokat is szívesen veszek.
Segítségeteket előre is köszönöm.
Üdvözlettel,
Pablo
mosoly1@yahoo.com