Én kérek elnézést a fórum többi résztvevőjétől, hogy a hozzászólásommal olyan szubjektív reakciót sikerült kiváltanom, ami a topic témájától elég messzire manőverezett bennünket, különösen, ha azt veszem, hogy mennyire félreértelmezted azt, amit én ki akartam fejezni!
Miután elég járatlan vagyok a borok és borversenyek világában (Te biztos jártasabb vagy ebben), nincs kizárva, hogy pontatlanul idéztem, mentségemre legyen szólva, hogy egyrészt sebtiben írtam mert siettem a dolgomra, másrészt pedig az általad feltárt tárgyi tévedések szerintem abszolút semmit nem változtatnak a dolog lényegén!
Nem akartam én senkit és semmit senkivel és semmivel összehasonlítani, nem néztem le senkit és semmit, a tokaji boroknak az égföldön semmi köze ehhez az egészhez, legfeljebb annyi lehetne, hogy ha a Bussay doktor nem keveredik erre a tájra, akkor kénytelen lettem volna azokkal példálózni, mint szintén északkeletként általában hideg klímájúnak és fagyzugosnak tartott térségben ugyanolyan jól bizonyítják a klimatológia tévedését és a részletek nem ismeretét, mint ahogy ez a zalai példa!
De mivel ez inkább kéznél van nekem, ezért ezzel a példával akartam bizonyítani a topic olvasói számára, hogy ha ilyen minőségű szőlő teremhet és bor készülhet itt, akkor az őszibarack részére is a klímaigényeket tökéletesen kielégítő térségről van szó!
Ez utóbbi állításom pedig szemben áll a szakmák eddigi álláspontjával!
A pontosság kedvéért talán még elnézik nekem a többiek, hogy idézem a pontos szöveget, ami a lényeget úgy gondolom, megfelelően bizonyítja:
"Dr. Bussay László eredményei egészen egyedülállóak. A megyei és borvidéki versenyeken eddig minden évben aranyérmes. A Pannon Bormustra élmezőnyében immár nyolcadik éve folyamatosan ott szerepelnek a pincészetéből kikerült fehérborok, legutóbb három általa palackozott mintát (rajnai rizling, olaszrizling, furmint) választottak be a legjobb húsz közé, ezt az eredményt addig egyetlen hazai pincészet sem érte el. A 2007-es szüretelésű rajnai rizlingje a pontszámok alapján az ország legjobb fajtabora lett. A 2003-ban megrendezett Alpok-Adria versenyen öt ország pincészetének borai közül az általa termelt és palackozott tramini kapta a Nagy Champion díjat. A legrangosabb borászati szaklap, az angol Decanter magazin szavazásán az olasz és rajnai rizling házasításával létrehozott Esküvé nevű cuveéje egyedüli magyar borként bekerült a világ legjobb rizlingjei közé."