Zola!, üdvözöllek a fórumon.
Hát igen a szokásos kérdések az elején "Hova is menjünk????" Amit szeretnék mindjárt az elején elmondani hogy búvárkodni, bálnanézés, legmelegebb tenger ez sajnos nem fog egy helyen megvalósulni, ehhez három vagy több helyet kellene végiglátogatni.
Szóval kezdjük az elején:
Bálnanézés az csak egy helyen: Samaná. Rendkivül jó hotelek vannak, van saját repülötere, a hömérséklet egész évben kellemesebb, rengeteg látnivalóval a környéken, mint pl. Cayo Levantado, Las Terrenas, El Limon, Parques de Haities, Ballenas (bálnák). A bálnaszezon az február végéig tart, két héttel ezelött egy nagyon kedves fiatal és szimpatikus házaspárral voltunk bálnatúran, igaz láttak bálnát de nem közelröl, március közepén voltunk, ilyenkor már az eltávolodási idöszakban vannak, egyébként ez nem turistaátverés, megvan a maga trükkje hogyan lehet bálnátnézni. Sokan azt gondolják hogy odahajozunk megsimogatjuk öket és akkor vissza. Sajnos ez ennél bonyolultabb. A nagy hajóval biztonságosabb a megközelítés de ugyanakkor el is zavarja a bálnákat, kis ladikkal pedig elég hajmeresztö koborolni az óceán kellös közepén.
Az általad említett hotel a Cayo Levantado szigeten van, ha ki akarsz mozdulni akkor mindig hajóra kell várni, egy napnál többet én ott nem bírtam ki, kicsit Robinsonnak éreztem magam, az ellátás ebben a hotelben a legdrágább egyébként tudok jobb!!! minöséget, olcsóbban igaz más helyen. Én mindig azt javaslom hogy az ésszerü határok között lehetöleg a megtakarított pénz inkább olyan látnivalókra költöm ami mindig egy örök emlék marad, és borzasztó módon ellenszenvet vált ki belölem amikor valaki eljön feküdni egy hétig a tengerparton amikor számtalan látnivaló és program van. Természetesen nem vagyunk egyformák, nem kritizálni hanem javasolni és segíteni szeretnék egy szép élmény összeállításában.
Bávaro, 4 csillagos hotel.
Ebben az országban ami a "harmadik világ" egy csillaggal nyugodtan kevesebbet lehet számolni, egyébként itt mindenki annyi csillagot ad magának amennyit akar mert nincs kontrol semmi felett sem. Természetesen mások a szokások még a legkomolyabb szállodában is vannak problémak erre találták ki a RUM-ot, megfelelö fogyastása mellett, vagy egyéb más alkoholos ital segíhett megelözni a bajt.
Csótány az még a miniszterelnök hivatalában is elöfordulhat, igaz nem gyakori, ezt senki nem tudja garantálni hogy nem fogsz látni a hotelben, bár nem jellemzö probléma. Lehet hogy a hotel rengeteget költ az írtásukra, de olyan trehányak a szemétkezelés terén hogy mégis van. Az északi részröl (Samana) még nem hallottam csótányról.
Eröszakos árusok: Igen nagyon eröszakosak, majd küldök emailben egy két dominikai szót, ami segíthet. Biztos hogy nem fog többet próbálkozni.
Szunyog: mindenhol, minden számban, megoldás szúnyoghálo!!! kb 5 dollar.
Sok olyan fórum van ahol véleményeket lehet olvasni, de sokszor nem értek egyet sok emberrel. Ha van szerencsém eljutni ilyen szép helyre akkor a jó oldalát nézem, a látnivalókat, a szép tájakat, a tengerpartot. Nagyon sok ember 100 jóbol csak az egy rosszat látja ezt nagyon elítélem. Az ilyen ne menjen nyaralni, vegyen magának tanyát. Például megérkezik egy hotelba 100 fö, nem lehet elvárni hogy 30 másodperc alatt becheckoljanak mindenkit. Azért van kikészítve frissítö meg lehet körbesétalni.
Snokerling: Punta Cana, Marinarium, vagy az északi rész Puerto Plata, Sosua. Ha nem tévedek van egy magyar család arrafele, ha érdekes nézd vissza a korábbi hozzászólásokat.
Legszebb, legmelegebb tengerpart: BAHIA DE LAS AGUILAS.
Na ez az a hely ahova nagyon kevés ember jut el. Ez az ország nyugati része, nincs túrista, nincs hotel. Minden második ember azt mondja aki tengerpartot látott hogy ez a világ legszebb tengerpartja, nem is kering sok foto rola az interneten. Csak hajóval vagy helikopterrel lehet megközelíteni, sokszor hires személyek, divatcégek fotozások miatt odaköltöznek pár napra.
Félsivatagos rész rendkívül érdekes állatvilaggal, hatalamas zöld iguának futkoznak mindenhol a kaktuszokkal tele tájakon, és a Lago enriquillon még krokodil elöl is menekülhetünk.
Asszonyom idevalósi én azért elég gyakran eljutok ide.
Nem tudom hogy milyen tipusu nyaralás amit szeretnétek, ha úgy gondoljátok hogy csak most az egyszer fogtok dominikára jönni akkor végignézném legalább Punta Cana/Bavaro, Samana, Puerto Plata részeket, igy biztos hogy felejthetetlen lesz.
Remélem tudtam segíteni, bármilyen kérdés szívesen segítek akár az út megszervezében is, itt voltak már olyanok akik fele vagy harmadannyi árból kijöttel mint mások.