John Doe(520i)
2009.03.29
|
|
0 0
82
|
"Gyurcsány emberileg és politikusként is bukott ezáltal népszerűsége konvergál a nulla felé. "
#461916 | leslie43 | 2009-03-29 15:31 Olvasva a hozzászólásokat, én három lehetőséget látok a jelenlegi helyzetben a továbblépésre, az esetleges megoldásra:
• Az legkockázatosabb lehetőség a kongresszuson - ha minden kötél szakad - a párt kettészakadásával, a meglévő infrastruktúra megosztásával az új pártot azonnal létrehozni a Ferit feltétlen követőkkel és a szimpatizánsok támogatásával. Ezt talán meg lehetne csinálni az előrehozott választásokig.
De mint írtam, ez a legkockázatosabb eshetőség.
• Ha az ápr.5.-i kongresszus felülbírálja a megyei elnökök döntését és visszaállítja az elnöki pozícíóba Ferit, és az Szdsz elfogadja Bajnait miniszterelnöknek, akkor a rendes időben, 2010-ben esedékes választásokig sok minden történhet.Meg kell tisztítani a pártot a széthúzóktól, a kibeszélőktől. Az így megtisztított párt pedig teljes támogatást adva Ferinek, kiáll minden esetben a program mellett. Jobb kommunikációval ( ehhez kellene egy saját, országos elérhetőségű TV csatorna) minden lépés mikéntjét és főleg miértjét határozottan el kell magyarázni érthetően. Csak így lehet esély a választásokon legyőzni Orbánt. Ha az Szdsz miatt ez nem lehetséges, akkor sajnos jön az előrehozott választás.
• Ha előrehozott választások lesznek, akkor a demokrácia védelmében a Fidesz 2/3-os győzelme megakadályozása miatt MINDENKINEK el kell mennie, és ha nem is jó érzéssel, de az Mszp-re kell szavaznia, a választási vereség minimalizálása végett. Csak így kerülhető el a demokrácia sérelme. Ezután négy év lesz arra, hogy egy új, Gyurcsány Ferenc vezette pártot ( akár a már létező Mszdp-t ) létrehozzunk és számottevő tényezővé emeljük. Biztos vagyok benne, hogy komoly támogatottsága lenne, és 2013-ban győzelmi esélye.
leslie43
Sok ilyen van még a kapcsolatponthú-n... :DD |
|