Mondom én, gyanús, gyanús:-)
Minden elismerésem Bruyneelé. Contador mégiscsak egy friss háromszoros király, de nem kezdett el hisztizni, nem játszotta a trónfosztott uralkodót. Elismerte, hogy az amerikai jobb formában van, könnyebben meg tudja nyerni ezt a versenyt, és annyit dolgozott érte, amennyire csak szükség volt. Én ezt csodáltam mindig a Bruyneel féle csapatokban, hogy olyan rettentesen hatékonyan és fegyelmezetten tudtak együtt dolgozni. Itt most nem volt laca-faca, az első pillanattól az utolsóig úgy tartották a kezükben a versenyt, a hogy senkinek kétsége se lehetett afelől, hogy az Astana fog győzni. Egyedül Valverdét, és Cobot engedték el, akik igen taktikusan feláldozták az összetettbeli esélyeiket a szakaszgyőzelmért.
Off. Hihetetlen ez a kerékpársport. Amikor láttam, hogy Cobo három percet kapottt az időfutamon, teljesen összeomlottam, hogy mi lesz ezekből Piepoli vámpírboltja nélkül. Rá két napra, hogy Cobo három percet kapott az időfutamon Livájtól, megverte a hegyen 18 másodperccel. Nyilvánvaló, hogy jó formában volt. Tudta, hogy meg tudja csinálni a hegyet, de azt is, hogy ha benne lesz a top tízben az időfutam után, az Astana nem fogja elengedni. Hát végigcsorgott a tt-én és közben készült a nagy napra. :-)