efzsuzsa válasz | 2009.03.27 22:14:04 © (
14634)
Vagyis az igazi beszélgetés, az igazi vita egyáltalán nem praktikus, nem célorientált. Hanem alanyi. Mondhatnám: nárcisztikus.
Az az. Tökéletes önismeret. Ki hitte volna rólad?
Előzmény: cigányok ideje (14593)
Például az, aki tud olvasni. Például az, aki nem hisz, hanem ért.
Egyébként túl sok értelem nem is kell hozzá, éppen a napokban írtam le (Babarczynak), talán szó szerint így: „magamat még nálad is jobban ismerem”.
Szellemes szavaidból azt veszem ki, hogy megveted a nárcizmust, lenézel engem is, Esterházyt is, József Attilát is, ifjabb Pilniust is, Weörest is, Szécsi Margitot is… Jó. Értem én. Ám te akkor sem fogsz jobban tetszeni nekem magamnál.
Dögunalom vagy. Unalmas, amit írsz és unalmas, ahogyan írsz.
Mégis írsz. Miközben nem gondolsz arra, hogy ez a nárcizmusnak, mégpedig a primitív nárcizmusnak egy sajátos formája. Szereted a kis semmikéidet látni az interneten. Szereted magadat egyszerűcske mivoltodban megjeleníteni a nagynyilvánosság előtt.
Vagyishogy néked még önismereted sincs. Ezért képzeled magadat magasabb rendű lénynek másokhoz képest. És mert tudatlan vagy, a nárcizmust eleve kóros jelenségnek gondolod. Noha a nárcizmus egyebek közt védekezés az efzsuzsák unalmasságával szemben.