Foeniculum V Creative Commons License 2009.03.27 0 0 2990
Hát, számomra ez az első H.Zs. előadás volt.
És örülök, hogy épp erre sikerült elmennem, mert tetszett, hogy itt fizikusok voltak a hallgatók. Valóban illett volna jobban felkészülni a témában, ha nekik akar újat mondani. Mélyrehatóbban belemerülni...
Így számomra valóban "csak" egy prófétának tűnt.
Kevés valódi konkrétumot említett; az eddigi kutatásai elfogadottak, viszont a következtetései nem feltétlen helytállóak.

Valaki azt a poént sütötte el ezzel kapcsolatban, hogy a népesség csökkenésével azonos időben csökkent a gólyák száma is az országban, mégsem mondhatjuk, hogy ez azért történt, mert a gólya hozza a kisbabát.

A Hallgatóság nem magát a kutatásokat kérdőjelezte meg, hanem a levont következtetéseket, amit ráadásul túl drasztikusnak is tartottak.

Épp amiatt éreztem érdekesnek az itteni előadást, mert a hallgatóság is "szakmabeli", és másképp tudnak hozzászólni, mint egy laikus, aki eleve nem érti, nem tudja felmérni a tanulmány valóságalapját, a hivatkozásokat...
Azt hiszem érdemes volt elmenni, sőt azt hiszem "ERRE" az előadásra volt érdemes elmenni/egy jó választás volt :))))

És igen, én is megismertem személyesen Erefet :))))
Előzmény: eref (2989)