Ez így semmi. Ha személyekre hivatkozol, és nem mondasz személyneveket, akkor nem mondasz semmit. Ismétlem:
semmit.
Ki az a B. Anikó? (Nem érdekel, csak a publicisztikai fordulat kedvéért kérdezem.) Kik azok a „
komoly emberek”, akik „
szóba állnak vele”? Személy szerint, kicsodák? És milyen módon állnak vele szóba? Veregetik a vállát? Nagyon nem mindegy. Továbbá: B. Anikó velük is úgy beszél, ahogyan velem? Nékik is
csak azért mond valamit, hogy bosszantsa őket? Elhiszem. Ám akkor azok az emberek nem komoly emberek. Komoly ember ugyanis nem bosszantja l’art pour l’art a másikat, komoly ember nem tűri, hogy l’art pour l’art bosszantsák.
Egyébként semmi különöset nem mondtam, csak annyit: én a személyes kapcsolataimat nem terhelem olyan emberekkel, mint amilyen B. Anikó. Nem beszélgetek velük sem Márairól, sem Vörösmartyról, sem Radnótiról, ti. nem szeretem azokat, akik időnként (sőt többen közülük folyvást)
csak bosszantani akarják a másikat. Amitől persze mások még nagyon szerethetik B. Anikót. És ha így van, akkor beszélgessen
velük Márairól! Csak ennyit mondtam, és nem bosszantásul, hanem mert én nagyjából így vagyok beállítódva.