dszysssz Creative Commons License 2009.03.27 0 0 1908

Még eddig nem találkoztam amurral, ezért vettem 4 szeletet (valamire csak jó lesz))). Utána "találtuk" meg a camamert sajtos krokett leírását, amit persze rögtön gombásítottunk (szakmai ártalom?) és szinte egyszerre mondtuk, hogy ez a halszeletekkel nagyon jó lehet. Már csak a zőccség hiányzott: először salátákban gondolkotunk, aztán bevillant, hogy van a hűtöben friss medvehagyma.

 

A gondolatot tett követte: A krumplit héjában megfőztük, melegen áttörtük, 1 tojást és annyi lisztet adtunk hozzá, hogy lágy tésztánk legyen. A tésztát kinyújtottuk és négyzeteket vágtuk belőle. 1-1 nagyobb sajtkockát tettünk rá amikbe párolt trombitagombát nyomkodtunk, A tésztát ráhajtottuk és gombócokat formáltunk belőle. Tojásba és prézlibe forgatva forró olajban pirosra sütöttük. 

A medvehagymát kevés vajon 2 apróra vágott krumplival puhára pároltuk, turmixoltuk pici sót és tejszínt adva hozzá kiforraltunk.

A halszeleteket - néhány órás sózott érlelés után - liszbe forgattuk és kevés olajon átsütöttük.

Igazad van: q...jó lett. (de! másféle hal, vagy gomba sem rongálja ezt az ételt:)))

Előzmény: H_G (1907)