Mozo66 Creative Commons License 2009.03.25 0 0 1399

Igen , utána néztem , hogy honnan írsz . Szerintem a talaj is bejátszhat ebbe a korai bimbózásba , de szépek .

Nálam általában a fagy szokott a kajszikra járni , a monília ellen lehet permetezni , az nem igen van jelen a kertemben . Ha eső jön és még nyílottabb lesz akkor előtte egy felszívódós permetezés ami a sziromleveleken tud felszívódni , és utána egy kontakt szerrel , hogy ha egy-két virágon ki is alakul a monília , ne tudjon végigfertőzni az ágakon . Volt év , hogy 2-3 naponta permeteztem , de meg is maradt a termés nagy része . A legrosszabb mikor fagy és utána esik . Ilyenkor van az , hogy a fagyási sebeken befertőzi az ágat és a kéreg alatti szövet elhal . Ez a tipikus " le van forrázva " eset .

Amúgy nem érdemes dátumhoz kötni a fagyveszélyt , inkább a fenológiai állapothoz . Idén , most áll nálam úgy a virágzás , mint tavaly február közepén . És az a fagy , -3 -5 , ami tavaly jócskán leválogatta a kajszit , az idén meg se kottyant . Persze még április elején ettől függetlenül elfagyhat .
Előzmény: Floo2 (1394)