Kizárólag érzelmi alapon gondolkodva, igazad volna. De én 37év alatt egy nagyon fontos dolgot tanultam az élettől. Az érzések bár nagyon fontosak, de nem befolyásolják a tényeket. Aki érzelmek alapján dönt racionális kérdésekben, az elvesztette az adott ügyet. Úgy gondolom, hogy a haza, mint fogalom, racionális dolog. A nemzeti hovatartozás, Magyarország szeretete, pedig érzelmi. Nem helyes összekeverni a kettőt.
Dec. 5--ke több szempontból is szégyen. (Szerintem)
De ezen szempontok alapján, a legkevesebben szégyenkeznek miatta.
1, Túl fontos dologról kellett volna dönteni ahhoz képest, ahogy az elő volt készítve.
2, Aki feltette a kérdést, nem vette kellően komolyan a választókat és a választás lényegét.
3, Egy ilyen fajsúlyú kérdésben, nem lett volna szabad igen/nem kampányt folytatni.
4, Információk hiányában túl kevesen mentek el. Szégyen ezt "nem"-ként értékelni és szégyen ezzel zsarolni, leszólni azokat, akik nem szavaztak, mert nem tudták mire szavazzanak.
Szerintem ez a szégyen! Rosszul előkészített, rosszul kampányolt, valami rosszul sült el. Most meg azok, akik mindezt elcseszték, a választókra akarják verni a szégyent.
Én sem voksoltam. Azokra a kérdésekre, amiknek a válaszai eldöntötték volna, hogy hová tegyem az X-et, a mai napig nem kaptam választ. De mára nem is aktuális.