artamira
2009.03.23
|
|
0 0
1915
|
Én a helyedben a következőt tenném. Ásnék 1 kb. 80x80x80-as gödröt, terítenék az aljára érett istálló trágyát, vennék 1 nagy bála savanyú tőzeget, és egy 5 kg-os vasgálicot, a kitermelt földet összekeverném 1/3 tőzeggel és hozzákeverném a vasat. Ebbe ültetném vissza a növényt minél hamarabb, még a kizöldülés előtt. Bármilyen rossz a talajod ezzel a földkeverékkel kizártnak tartom, hogy ne induljon be. A tőzeg nagyon jó talaj szerkezetére is. A tőzeg kb. 2500 Ft/ 300 l, de ennyi persze nem fog kelleni 1 növény alá. A vasgálic, (én most vettem) 750 Ft. volt. Utána évente kis szervestrágya, és egy zsák vasgálic a föld felszinén sekélyen bedolgozva. Én így ültettem egy magnóliát a ház melletti sittes területen ahol alig tudtam kiásni a gödröt tele volt cserép és malter darabokkal, de nagyon jól beindult és megerősödött, valószínű már túl nőtte a kiásott részt, de mivel évente kedvezek neki, hatalmas sötétzöld levelei szoktak lenni, vashiány nem alakult ki. A virágbimbók már most szépen látszanak. |
Előzmény: taormina1 (1914)
|
|