Kedves Ágnes4,
Gyurcsánnyal kapcsolatban nem csak én tévedtem, hanem rajtam kívül még a választók többsége is. Ez a demokrácia.
Én nem vagyok a "spinje" neki, mert a spin valami mást jelent, a spin bizonyos, tipikus, kampányfogást jelent. Összekeverte a "spann"-nal?
Én a -- kritikus -- támogatója voltam a reformtörekvéseinek, amíg próbálkozott ilyesmivel. Bárki más áll elő reformtörekvésekkel, annak is a támogatója lettem volna (és vagyok most is). De már élek a gyanuperrel, hogy tán csak fantáziál, és nem tudja megcsinálni. Ugyanis megtanultam, hogy Gyurcsány ambíciója az MSZP-vel a háta mögött reformálni valószínűleg eleve lehetetlen célkitűzés volt. Kíváncsian figyelem, mit fog csinálni Orbán, a most felnevelt "új többségi" szavazókkal, akiknek az egész Kádár-rendszert megígérte, csak Kádár helyére ő maga állna.
Meglep, hogy Ön úgy értelmezi a Fideszt illető kritikámat, hogy azért írom, mert biztos nem kapnék állást azon a végen.
Először is, még egyszer, sem most, sem a múltban nem volt politikai jellegű állásom, megbízatásom. A jövedelmem egyetemi oktatásból és kutatásfejlesztési projektek menedzseléséből származik. Sem a publicisztika, sem a kerekasztalok számára végzett munka nem termel számottevő jövedelmet, nem azért csinálom.
Lehet, hogy Önnek azért esik ezt olyan nehezére elhinni, mert Ön mindig azt nézi, hol fizetnek többet? Mitől hihetetlen az, hogy ha Önnek van véleménye, másnak is lehet? Ön is megírhatja a véleményét, én is megírhatom. Ha Ön érdekes és jó véleményeket ír, akkor majd lesznek olvasói. Ez egy piac. Pénzt ugyan nem lehet keresni rajta, de megbecsülést, figyelmet, ismertséget, rendszeres olvasókat igen. Induljon el. Indítson blogot. Ha jókat ír, két perc múlva mindenhol idézni fogják.