windom earle-ke Creative Commons License 2009.03.22 0 0 9121

Scavi :

Szerintem nem készült videofelvétel a kihallgatásokról....miért készült volna.. Gyanúsítottak kihallgatásánál előfordul, hogy jészülhet aminek meg van az oka hogy  miért.

A tolmácsolás biztos hátráltat  egy kihallgatást, szerintem egy közbülső személy beiktatása, a kihallgató és kihallgatott közti kontaktust eléggé széttördeli, már ha ez kialakul. Nem beszélve, hogy egy folyamatos keresztkérdések amelyek egymásra épülnek és a vége esetlegesen az, hogy a "tanú" őszintébb legyen, mert szembekerülhet korábbi állításaival....az egy tolmács beiktatásával eléggé nehézkes lehet.

Csak magamból indulva ki, felém intézett kényes kérdést megértem, de van időm  a válaszon gondolkozni, csak annyit kell mondanom, hogy nem értem a kérdést és vagy ötször elismételtetem, aztán mikor már megvan a válasz bennem akkor hát persze értem OK...és már nyomom is...   

Ezek a metakommunikációs jelek valóban fontosak lehetnek...egyszer olvastam egy könyvet amelyben a házkutatásnál mindig volt egy nyominger aki a házkutatást szenvedő felet figyelte, hogy hogyan reagál a kutatás irányára haladására..

No meg gondolj csak bele kihallgatnak pl...engem egy ügyben a felém záporozó kérdések kényelmetlenek nekem...sőt mivel kioktattak előtte a hamis tanúzás, meg a hatóság félrevezetésének következményeire, meg egy csomó egyébre....még meg is ijedek talán...ha valóban megértem mi az....vagy nem mert nem izgat nagyon. Mindegy a kényelmetlen kérdésekre kitérő válaszokat adok...vagy olyat ami nekem megfelelő, de a valóságtól távol van, sőt még el is hallgatok valamit. Testem minden porcikája sugározza hogy nem vagyok őszinte....mit csinálnak velem....?

Szembesítenek, hogy a szavaim mást mondanak mint a rezdüléseim....hm...lehet ha sokáig nyüstölnek megunom és elmondom a valót, vagy kiborulok, hogy utaznak rám...inkább a tettessel foglalkozzanak ne velem....aztán mikor kiengednek telekürtölöm a sajtót, hogy mi műveltek személyemmel

Amúgy igzad van teljesen, egy felkészült nyominger, vagy kihallgatónak tisztában kellene lennie mindennel....de a kérdés hogy alkalmazhatja-e, vagy van rá ideje hogy alkalmazza és értse. Szvsz eljő majd az idő nyomingeréknél is, hogy megadják, hogy egy tanú kihallgatása ennyi és ennyi idő, egy gyanúsítotté ennyi és ennyi...úgy mint a gépjármű szakszervízben....ki tudja lehet már most is hasonló van csak más ok miatt....

Az öngyilkosság ról amit írtál az elgondolkoztató..de csak szerintem..

Előzmény: Scavolas (9091)