babarczyeszter Creative Commons License 2009.03.22 0 0 13928
Kedves Sarokcipő,

valóban, ez a választóvonal a jobb és a baloldal között ma Magyarországon. Én minden további nélkül el tudtam fogadni, hogy az SZDSZ összebútorozott az MSZP-vel (noha nem szavaztam rájuk). Ugyanis azok közé tartozom, nemzetközileg is, akik húztak egy vonalat a kétféle világ között, és azt mondták, hogy mostantól a demokrácia szabályai érvényesek MINDENKIRE. Nincs bosszú, nincs leszámolás, nem kezdünk bele egy új soft terrorba, új B-listákkal. Mostantól legyen demokrácia.

Ezt annak ellenére mondom, hogy semmiféle pártállami múltam nincs, a családom jelentős része nem kapott állást, vagy zaklatásnak volt kitéve, a pártállamban, és mindenki antikommunistának vallotta magát, nyíltan is, nem csak titokban.

Megértem, ha valakinek a bosszúszomja oly erős, hogy a politikában érvényesíteni szeretné, de károsnak tartom. Még mielőtt rákérdeznéd: minden viktimológiai megközelítést, minden múlt üldöztetés miatti kivételezettséget károsnak tartok a politikában. A múlt sebeinek gyógyitása a civil szférában kell hogy végbemenjen, az oktatásban, az egyházban, a kultúrában. A politika maradjon ki belőle.

Ezért, és csak ezért, vagyok a baloldalon. Undorodom a komcsizástól, olcsó, felelősséghárító gesztusnak tartom.
Előzmény: Törölt nick (13921)