Hát amit az összefüggő 3 hsz-edben leírtál, még nagyon messze van attól, hogy azok alapján önmagát komolyan vevő amatőr "profilozó" is arra a következtetésre jusson, amire Te kutottál O. prolját illetően. Szörnyen sok adat hiányzik vagy nem ismert általunk, (feltételezem, Általad is), hogy bármilyen következtetésre jussunk, nélkülük hiba lenne bármit is állítani.
Csak egy példa, amit én biztosan elvégeztem volna. Még december-január folyamán (minél hamarabb, annál jobb) megkértem volna az au-pair szülőket, hogy engedjék meg, hogy az O. felügyeletére bízott gyerek(ek?) "véleményét" is számításba vehesse a nyomozás O. profilépítése számára. A gyerekek a legérzékenyebb módon észlelik a metakommunikációt, ezért amennyiben O. lelkiállapotában ilyen szinten bármilyne változás, készülődés, feszültség létezett, amit verbális, fizikai kommunikációval nem testesített meg, egy gyerek attól még észlelhette, főként, ha a hét 5 napján több órát töltöttek együtt. Szóval gyermekpszichológus segítségét igénybe véve megkértem volna a gyereke(ke)t, rajzolják le O-t és saját magukat, illetve rajzolják le valamilyen közös időtöltésüket, és kielemeztettem volna, hogy van-e olyan a gyerekrajzokban, ami O. lelkiállapotára való utalást jelent.
Nagy valószínűséggel nem végeztek ilyen vizsgálatot, és február 12. után is lenne ennek értelme, csak az eltelt idő illetve az előkerült holttest már egy gyerek számára is befolyásoló tényezők.