==T==
2009.03.22
|
|
0 0
13848
|
Az egyik lehetséges új magyarországi amcsi nagykövet:
http://www.magyarhirlap.hu/Archivum_cikk.php?cikk=162273&archiv=1&next=0
– Nem hátrány a nagyköveti posztért folytatott küzdelemben magyar származása? Hirtelenjében magyarul beszélő volt budapesti amerikai nagykövetet sem tudok említeni, nemhogy honfitársat.
– Sokan úgy tartják, hogy hátrány lehet a magyar származás, én ugyanakkor azt gondolom, hogy nem feltétlenül karrierdiplomatákra van szükség a külügyi szolgálatban. Nem a rendszerváltozás után ismertem meg az országot, 1967 után rendszeresen jártam haza. Már akkor súlyos gondot jelentett a gyarapodó hitelállomány, amelyről azt gondolom, hogy a magyar kormánynak valamiképpen annak leírására kellene törekednie, különben örökre fizetni fogják az emberek. Ideje, hogy Magyarország ne könyörögjön tovább a nemzetközi pénzügyi szervezeteknek. A Kádár-korszak, de a rendszerváltozás utáni hitelfelvétel is nagyjából egyharmada a rendszerek fenntartására ment, egyharmada a külső érdekekre, és csak egyharmadát fektették be a ma már nem magyar tulajdonú iparba. Ha Magyarország kéri az adósság átütemezését vagy elengedését, demokrata segítőtársammal, Julie McCrey-vel együtt minden eszközt felhasználok a WTO-nál Magyarország érdekében. Az a baj, hogy Magyarország belelépett az eurócsapdába, az értékek túlbecsülésén keresztül, mivel a kamatlábak kapzsiságot takartak. A forint pénzügyi megvédése az utolsó csapda, ezen keresztül a külföldi bankok kiüríthetik a magyar államkasszát. Le kell tiltani a külföldi bankszámlákat, amíg a kölcsönöknek legalább a felét nem törölték el. A WTO-nak beadott kereskedelmi korlátozásokkal kapcsolatos magyar panaszok nincsenek kielégítve. Az IMF pedig nem bank, hanem behajtó szervezet, amely fenntartja a rabszolgákat, hogy tovább dolgozzanak a kölcsönök és a kamatok kifizetésének biztosítására.
Számomra nem kétséges, hogy 56-ban a nemzet legjobbjainak kellett elhagynia a hazát. |
|