"1. a honlapok 2007-ben készültek. Az akkori tényeket tükrözik. Minden adat helyes. És ami most közhely neked, az akkor bizony nem volt közhely."
Egy 2007-es állapotokat tükröző honlap olyan, mint a tegnapi újság. Semmit nem ér! Vagy azt gondolod, hogy ez a honlap is olyan, mint a piramisok? Mindenki fél az időtől, de az idő fél a (piramisoktól) be-féle honlaptól?
Bizony sok olyan közhely van a honlapon, ami már akkor is az volt. Azt persze nem állítom, hogy a mai helyzetet 2007-ben, minden részletében előre lehetett volna látni, de azt igen, hogy egy alig 1,5 milliós országot nem lehet összehasonlítani egy tízmillióssal. Bocsásd meg, hogy nem fogok elmélyedni a többi részletben, tudom, hogy ez neked nagyon szívügyed, nekem ettől függetlenül nekem meg az a véleményem, hogy gagyi.
"3. az animációk célja az, hogy könnyű legyen megjegyezni a probléma lényegét. "
Ha nem mondod, magamtól nem jöttem volna rá! Ettől szintén függetlenül, az említett példám "horrorisztikus".
"Ez egy úttörő projekt; korábban senki nem próbálta meg érthetővé tenni a közpolitikát. Rengeteg nemzetközi példát tanulmányoztunk át,"
Most akkor voltak nemzetközi példák, vagy az állításod első fele nem állja meg a helyét?
"rengeteget szívtunk, míg a tesztcsoportokon átvittünk bizonyos üzeneteket, ugyanis még egyetemisták sem értették, hogy mit mutat pl az az ábra, amely a GDP arányos elvonást és az összes beszedett adót mutatja nemzetközi összehasonlításban."
Akkor ki volt a hülye? Ti, vagy az egyetemisták? Vagy mindkettő?
"Ha te jobban csinálnád, csináld jobban, mutass valamit. Ha meg nem tudsz mutatni valamit, ami jobb, akkor, öregem, csak a szád nagy. "
Ez azért inkorrekt, mert:
1. én nem ezzel keresem a kenyerem - nem ilyesmiért kapok pénzt.
2. honnan tudod, hogy amit én csinálok (amiért fizetnek), a maga nemében nem jobb, mint amit te (ti) produkáltatok?
3. Mind tartalmában, mind esztétikai megoldásaiban (bár erről ugyebár nem érdemes vitatkozni), mind technikai megoldásaiban rengeteg jobb honlap van. Márpedig az embernek csak a legjobbakkal érdemes mérnie magát! Hogy egy másik vitapartnered idézeteinek egyik forrásával éljek "A mindenséggel mérd magad!"
Mindemellett belátom, hogy nincs könnyű helyzetben, aki a nyilvánosság elé lép.